fundusze pomorze UP UE

Żłobek BAJECZKA w Pyrzycach

Głównym celem projektu jest objęcie dzieci opieką żłobkową w okresie 01-12.2017 r. i tym samym umożliwienie powrotu na rynek pracy 30 osobom bezrobotnym lub biernym zawodowo z terenu miejsko-wiejskiej Gminy Pyrzyce.

Swoje dzieci mogą zgłaszać osoby, które przerwały karierę zawodową ze względu na urodzenie dziecka i przebywają na urlopie wychowawczym lub są bezrobotne.

Żłobek „Bajeczka” w Pyrzycach uroczyście otwarto 14 lutego 2017 r. Przygotowano 30 miejsc dla dzieci, w tym min. dla 3 z niepełnosprawnością. Wciąż zapraszamy rodziców z dziećmi z terenu miejsko-wiejskiej Gminy Pyrzyce. Są jeszcze miejsca. W żłobku zapewniona jest opieka pielęgnacyjna oraz edukacyjna, uwzględniająca indywidualne potrzeby dzieci. Dostosowana jest ona także do potrzeb dzieci z niepełnosprawnościami oraz z indywidualnymi potrzebami żywieniowymi. – Projekt ma służyć nie tylko dzieciom. Zależy nam, by rodzice naszych podopiecznych dzieci wrócili do pracy. Warunki więc są twarde – dziecko może chodzić do naszego żłobka, pod warunkiem, że rodzice w ciągu 3 miesięcy znajdą pracę. – podkreśla Iwona Żukiert, Prezes Zarządu Szczecińskiej Fundacji Talent-Promocja-Postęp.

Planowane rezultaty projektu:

• 80% grupy docelowej podejmie pracę w ciągu 3 miesięcy od przystąpienia do projektu i powróci na rynek pracy po przerwie związanej z urodzeniem/
      wychowaniem dziecka
    • powstanie min. 30 nowych miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 w tym min.3 miejsca opieki nad dziećmi z niepełnosprawnościami

Wartość projektu: 770 406,25 zł

Wkład Funduszy Europejskich: 654 845,31 zł

Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020, RPZP.06.00.00 Rynek Pracy, Program zapewnienia i zwiększenia dostępu do opieki nad dziećmi w wieku do lat 3. Projekt ma przyczynić się do wzrostu zatrudnienia oraz powrót na rynek pracy osób, którym utrudnia tosytuacja rodzinna wynikająca z opieki nad dziećmi do lat 3.

1. Adaptacja i wyposażenie pomieszczeń na cele żłobka - ul. Rejtana 6 01.10.2016 - 31.12.2016

2. Utrzymanie i prowadzanie żłobka - codziennie w dni robocze w godzinach: 06.00-17.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - miejsce ul. Rejtana 6 w Pyrzycach 02.01.2017 - 31.12.2017

Zgłoszenia przyjmujemy: tel. (91) 433 00 84, sekretariat@fundacjatpp.pl

Dokumenty rekrutacyjne do pobrania: